Ismerj Meg

Játszva fejlődünk

Kerékgyártó Dóra

Szeretettel üdvözöllek az oldalamon!

Kerékgyártó Dóra vagyok, TSMT mozgásterapeuta, fejlesztőpedagógus, óvónő, gyermek-és baba-mama jógaoktató. De a gyerekeknek csak Dóri néni.

2012-ben diplomáztam óvónőként az ELTE Tanító-és óvóképző szakán, majd 6 éven keresztül óvónőként dolgoztam vegyes, illetve homogén csoportokban. Nagyon szerettem a gyerekek között lenni. Hihetetlenül izgalmas volt a munkám, minden nap egy új kaland, kihívás. Sajnos azonban a magyarországi oktatási rendszer az óvodákban számomra egy idő után élhetetlenné vált, így éreztem hogy váltanom kell.

2018-ban diplomáztam az ELTE PPK fejlesztőpedagógus szakán. Ezután fejlesztőházakban szereztem gyakorlatot. Ekkor az életemben nagy változás következett be. Férjhez mentem, és Budapestről a Velencei tó mellé költöztünk a párommal. Lett egy kis magyar vizslánk is, aki persze velünk tartott új otthonunkba.

Ekkor indítottam el magánvállalkozásom, emellett pedig elkezdtem a TSMT képzést, amely hatalmas segítséget adott a munkámhoz. 2021-ben csoportos TSMT terapeutává váltam, majd 2022-ben az egyéni képzést is elvégeztem. 

Rendszeresen tartok fejlesztőtáborokat, csoportos-és egyéni fejlesztéseket. 

Szerencsés vagyok, hiszen elmondhatom magamról, hogy a munkám a hivatásom. Fantasztikus érzés, mikor a gyermekek a segítségem által fejlődnek. Feltölt, mikor köztük lehetek.

Ebben tudok segíteni

Mozgásfejlődés megkésettsége

Kimaradt mozgásfejlődési állomás, felgyorsult vagy lelassult, atipikus mozgásfejlődés.

Beszédfejlődés megkésettsége

Szókincs elmaradása, beszédértés, beszédprodukció, beszédindítás.

Szenzoros feldolgozási zavar

Túlérzékenység, alulérzékenység esetén.

Viselkedés, figyelem

Szétszórtság, hiperaktív viselkedés, figyelmezavar esetén.

Regulációs problémák

Evés, alvás, megnyugtathatóság

Szobatisztaság

Kapcsolati problémák

Leválás nehézsége, túlzott ragaszkodás anyához, nehéz beszoktatás oviba.

Tanulási nehézség

Iskolai tanulási problémák, diszlexia, diszkalkulia, diszgráfia.