Felmérések

Longitudinális komplex vizsgálat-longikid

A TSMT- Tervezett szenzomotoros tréning hivatalos felmérése a röviden csak Longikidként emlegetett vizsgálati módszer. Magyarországon véleményem szerint a legátfogóbb, legrészletesebb, minden területre kiterjedő felmérés.

Korosztály

6 hó-11 év

Miben más?

Mennyi időt vesz igénybe?
30perc-2 óra

A longikid vizsgálat sajátossága, hogy életkorokra bontott, minden korosztályra külön kidolgozott felmérés. Ezért kicsiknek és nagyobbaknak különböző az időtartama.

Diszkalkulia prevenciós vizsgálat

Ez a felmérés kifejezetten akkor ajánlott, ha a családban fellelhető volt a diszkalkulia, azaz a számolási nehézség. Jó elvégeztetni akkor is, ha az óvodában erre utaló jeleket látnak az óvónénik. Előfordulhat, hogy ti otthon érzékelitek azt a gyermeken, hogy nehezebben fejlődik a számfogalma. Nem alakulnak ki nála a konstanciák, vagyis a méret, forma, mennyiségállandóság. Nem látja, melyik több, kevesebb, nem tud hozzáadni, pótolni, ugyanannyivá tenni. Tehát az alapműveletek előfutárai nem mennek neki.

iskolaelőkészítés

Korosztály

5-7 éves

Miben más?

Mennyi időt vesz igénybe?
1-1.5 óra

Iskolaelőkészítő komplex vizsgálat

Az iskolakezdés minden gyermek és család számára egy új fejezet kezdete. Sokszor nehéz eldönteni, hogy iskolaérett-e a gyermek, vagy jót tenne-e neki még egy év óvodai nevelés. Sajnos az évenként  változó beiskolázási törvényt nem tudjuk befolyásolni, viszont képet kaphatunk arról, hogy gyermeketek hol áll a fejlődésben. Ha pedig ezzel tisztában vagyunk, sokkal könnyebb elindulni a számotokra legideálisabb úton. 

A vizsgálat komplexen vizsgálja a gyermek képességeit. Nézi a mozgáskoordinációját, hallásdifferenciáló képességét, kiejtését, szókincsét, értelmi fejlődését. Rávilágít a részképességekre, pl. jobb-bal megkülönböztetése, irányok ismerete, testvázlat, szerialitás, logikus gondolkodás, alak-háttér látás, különbözőségek-hasonlóságok ismerete.

Képek

Korosztály

5-7 éves

Miben más?

Mennyi időt vesz igénybe?
45perc-1 óra

A felmérésekkel kapcsolatban keress bátran