amire jelentkezhettek

Fejlesztő órák

Csoportos TSMT

just-dots.jpg

Hogyan zajlik?

A terápia kiscsoportos formában, maximum 10 fővel heti 2szer zajlik. Mindig megelőzi a longikid vizsgálat. Ez alapján látható, hogy mik az erősségei a gyermeknek, és hol vannak elakadásai. A terápia során ezekre a fontos információkra építve tervezem meg a foglakozásokat.

person-girl-cute-young.jpg

Miben segít?

Egyensúly, idegrendszeri érettség, önkontroll, iskolai beválás, szociális képességek fejlesztésében.

Kiknek ajánlott?

A csoportos TSMT azoknak a gyerekeknek ajánlott, akik részképességikben, idegrendszeri érettségükben kissé elmaradnak az életkorukhoz képesti elvárható szinttől. Emellett azonban szabálykövetőek, elfogadják társaikat, csoportba integrálhatóak.

mászó_gyerekek

Hány éveseknek?

3-5 éveseknek 5-8 éveseknek

Egyéni TSMT

just-dots.jpg

Hogyan zajlik?

Az egyéni TSMT otthoni tornáztatást jelent. A terapeuta a longikid felmérés alapján egyénre szabott tréninget ír, melyet 2 hónapig min. heti 3szor kell otthon végezni. Ezalatt többször kontroll mérés történik. A minimum terápia 3 tréningből áll.

image-from-rawpixel-id-586231-jpeg.jpg

Miben segít?

Mozgásfejlődésben, szobatisztaság kialakulásában, szociális érésben, önkontroll erősítésében, idegrendszer érlelésében, beszédfejlesztésben.

Kiknek ajánlott?

Olyan gyerekeknek ajánlott, akik még nem csoportérettek. Egyes részképességeik jelentősen elmaradnak az elvárt szinttől, idegrendszerileg éretlenség jeleit mutatják. Gondjuk lehet az önkontrollal, szabálykövetéssel. Előfordul, hogy nehezen indul a beszédük. Mozgásfejlődésük lehet felgyorsult, lelassult, kimaradhatnak fejlődési állomások. Problémájuk lehet az evéssel, alvással, szobatisztasággal. Nehezen vagy egyáltalán nem tudnak hosszabb ideig figyelni. Sokszor az anyáról való leválás okozhat gondot.

mászó_gyerekek

Hány éveseknek?

6 hónapos kortól 11 éves korig

Csoportos iskola-előkészítő

just-dots.jpg

Hogyan zajlik?

A foglalkozások hetente egyszer zajlanak. Mint minden fejlesztő órát, ezt is megelőzi egy iskolaelőkészítő felmérés, ha szeretnétek. Ennél a foglalkozásnál azonban ez nem kötelező. Egy előre megtervezett program alapján vezetem végig a gyerekeket. 20 percet feladatlapozunk, tükör előtt gyakorlunk, hallásdifferenciáló feladatokat játszunk (nagyon fontos a tollbamondáshoz). Az óra további 25 perce mozgásfejlesztés kognitív feladatokkal vegyítve.

gal2.jpg

Miben más?

Az iskolaelőkészítő komplex programot 4 évvel ezelőtt dolgoztam ki, és azóta is nagy sikereket ér el. Lényege, hogy a kognitív fejlesztést szenzomotoros szemléletű tornával vegyítem. Sokszor előfordul, hogy a gyerekek mozgáskoordinációja sem megfelelő, így nem várható el tőlük a finomabb koordináció, mint az írás. A mozgások által fejlődik az idegrendszer, így könnyebb kognitívan is fejlődni.

Kiknek ajánlott?

Azoknak a gyerekeknek ajánlom, akik az iskola előtt egy kis megerősítésre vágynak. Részképességeik esetleg kissé le vannak maradva, de nem túlzott az elmaradás.

289364957_10216682213486375_5052415582053568177_n
iskolaérettség

Miben segít?

Az iskolai mindennapokhoz szükséges képességek megszilárdításában. Többek között a jobb-bal megkülönböztetésben, az irányok biztos ismeretében, a testséma kialakításában. Ezen kívül segít a finommotorika fejlesztésében, grafomotorikai képességek kialakításában. Segít a matematikai alapképességek elsajátítában, különbözőségek, hasonlóságok felismerésében, több-kevesebb-ugyanannyi észlelésében.

mászó_gyerekek

Hány éveseknek?

5-7 éves gyermekeknek.

Egyéni iskola-
előkészítő

just-dots.jpg

Hogyan zajlik?

Az egyéni foglalkozások történhetnek heti 1 vagy heti 2 alkalommal. Sajátossága, hogy a gyermekre szabott, nem egy előre megírt program alapján haladunk. Felméréssel indul, erre építjük az éves foglalkozástervet. 

Kiknek ajánlott?

Vannak olyan gyerkőcök, akik egyénileg sokkal könnyebben és gyorsabban fejlődnek. Ennek oka, hogy csoportban nehezebben tudnak figyelni, nem tudják követni az utasításokat, esetleg nagyon hamar elfáradnak a sok ingertől. Ilyenkor megoldás lehet az egyéni iskolaelőkészítő program. Célunk, hogy a gyermeked önbizalommal telve várja és kezdje a iskolát. Kedve legyen tanulni, akarja megismerni társait, jól érezze magát az új közegben. Ne féljen a kihívásoktól, ne szorongjon rajtuk, hanem kíváncsian várja, milyen új élményekben lehet része.

iskolaérettség

Miben segít?

A sikeres iskolai beváláshoz szükséges képességek megszilárdításában. Többek között a jobb-bal megkülönböztetésben, az irányok biztos ismeretében, a testséma kialakításában. Ezen kívül segít a finommotorika fejlesztésében, grafomotorikai képességek kialakításában. Segít a matematikai alapképességek elsajátítában, különbözőségek, hasonlóságok felismerésében, több-kevesebb-ugyanannyi észlelésében. A memóriát, a szerialitást és mozgáskoordinációt is fejleszti.

mászó_gyerekek

Hány éveseknek?

5-7 éves gyermekeknek.

Egyéni komplex fejlesztés

just-dots.jpg

Hogyan zajlik?

Egyéni fejlesztések közül ez a 3. forma, amit választhattok. Nem mindegy ugyanis, hogy mi a cél, és hogy mi áll az elakadás hátterében. Ezért minden terápiát egy beszélgetéssel kezdünk, ahol elmondhatjátok, ti mit láttok megoldandónak, és átbeszéljük a céljainkat. Ezután, ha szükséges, felmérés következik, majd ezután választjuk ki a gyermek számára leghatékonyabbnak vélt módszert. Az egyéni komplex fejlesztés történhet heti 1 vagy 2 alkalommal.

iskolaérettség

Miben segít?

Mindig abban, amiben a gyermek elmaradást mutat. Ez lehet akár a tanulás, a mozgáskoordináció, de bármilyen más részképesség is.

Kiknek ajánlott?

Nagyon fontos, hogy megismerjük nem csak a gyermek tüneteit, de az azok mögött húzódó okokat is. Ha ennek során fény derül arra, hogy idegrendszeri éretlenség állhat a lemaradás hátterében, akkor a TSMT terápia a megoldás. Ha azonban a gyermek idegrendszeri állapota megfelelő, és nem indokolt a terápia elkezdése, viszont egyes részképességeiben elmarad az elvárható szinttől, akkor ez a foglalkozási forma a neki való. Lehet kiegészítésként is használni TSMT terápia mellett, vagy önmagában, attól függően, mit igényel a gyermek elakadása.

mászó_gyerekek

Hány éveseknek?

3-14 éves gyermekeknek.