Játszva fejlődünk

Játszva fejlődünk

Úgy érzed, gyermeked nehézséggel találta szemben magát, és egyedül nem tud túllendülni rajta?

Segítek, hogy újra kiegyensúlyozottabbá válhasson.

1660160282441

Kerékgyártó Dóra

TSMT mozgásterapeuta, fejlesztőpedagógus
óvodapedagógus,gyermekjóga oktató

Csoportos TSMT terápia

Egyéni TSMT terápia

Csoportos iskolaelőkészítő

Egyéni iskolaelőkészítő

Egyéni komplex fejlesztés

Bizonytalan vagy, hol kérj segítséget?

Ebben támogatlak

Mozgás

Gyermeked sokszor elesik még a saját lábában is? Fél a játszótéren vagy épp túl bátor? Nehezen utánoz le mozgásokat?

Segítek, hogy kialakuljon a helyes mozgáskoordinációja, egyensúlya, és ezáltal kiegyensúlyozottabbá válhasson.

Beszéd

Nem tökéletes a kiejtése? Előfordul, hogy keveri a hasonló hangokat, nem érti mi a különbség köztük? Kevés szót ismer vagy egyáltalán nem akar beindulni a beszéde?

Az egyéni terápia során hallásdifferenciáló, beszédmotorikus és idegrendszer érlelő feladatokkal segítjük a gyermeked. Szükség esetén logopédus bevonásával.

289962971_10216682216926461_8164933671892683600_n

kogníció

Előfordul, hogy nehezen megy számára a versek, mondókák megjegyzése? Nem tudja követni az utasításokat? Elveszik a sok információ között? Ahhoz, hogy a gyermeked iskolaéretté válhasson szüksége van megfelelő kognitív képességekre. Ilyen a memória, a szerialitás-sorrendbe rendezés, az ok-okozati gondolkodás.

Viselkedés

Sokszor nehezen figyel rád? Nem hallgat a tiltásokra? Hamar elfárad, "hisztizik", "kiborul"?

A fejlesztések egyik legfontosabb feladata a pozitív viselkedés erősítése. A gyermek összeszedettebb, boldogabb lesz, ezáltal a család is kiegyensúlyozottabban élhet.

Szolgáltatásaim

Felmérések

Honnan indulunk?

IMG_7783

Ahhoz, hogy átlássuk gyermekednek milyen tipusú foglalkozás lenne a legmegfelelőbb, látnunk kell a nehézségeit, éppúgy mint az erősségeit. Ezért a foglalkozások minden esetben felméréssel indulnak.  Ez hatalmas segítség nekem és nektek is, hiszen érteni fogjátok, mi áll az elakadás hátterében, lesz mire alapoznunk a fejlesztéseket. Együtt döntjük el, mi a legjobb megoldás a gyermek és a család számára. Meghatározzuk a célt, ezután kezdetét veszi a közös munka, mely közben folyamatos visszajelzést fogtok kapni gyermeketek állapotáról.

Felmérések

Amire jelentkezhettek

Fejlesztő órák

Csoportos Tsmt terápia

A csoportos TSMT azoknak a gyerekeknek ajánlott, akik részképességeikben, idegrendszeri érettségükben kissé elmaradnak az életkorukhoz képesti elvárható szinttől. Emellett azonban szabálykövetőek, elfogadják társaikat, csoportba integrálhatóak.

Egyéni tsmt terápia

Olyan gyerekeknek ajánlott, akik még nem csoportérettek. Egyes részképességeik jelentősen elmaradnak az elvárt szinttől, idegrendszerileg éretlenség jeleit mutatják. 

Csoportos iskolaelőkészítő

Azoknak a gyerekeknek ajánlom, akik az iskola előtt egy kis megerősítésre vágynak. Részképességeik esetleg kissé le vannak maradva, de nem túlzott az elmaradás.

egyéni iskolaelőkészítő

Vannak olyan gyerkőcök, akik egyénileg sokkal könnyebben és gyorsabban fejlődnek. Ennek oka, hogy csoportban nehezebben tudnak figyelni, nem tudják követni az utasításokat, esetleg nagyon hamar elfáradnak a sok ingertől. Ilyenkor megoldás lehet az egyéni iskolaelőkészítő program.

Egyéni komplex fejlesztés

Ha a gyermek idegrendszeri állapota megfelelő, és nem indokolt a TSMT terápia elkezdése, viszont egyes részképességeiben elmarad az elvárható szinttől, akkor ez a foglalkozási forma a neki való. Lehet kiegészítésként is használni TSMT terápia mellett, vagy önmagában, attól függően, mit igényel a gyermek elakadása.

kapcsolat

ismerjük meg egymást